loading...
Good Days on the Way
Zohre Habibi بازدید : 39 پنجشنبه 02 آبان 1398 نظرات (0)

 

چگونه ماشینی که روشن نمی شود را روشن کنیم؟ چگونه عمل باتری به باتری را صحیح انجام دهیم؟ حتما شما هم گهگاه و یا حداقل یکبار پشت خودروی خود نشسته اید و هنگام استارت زدن متوجه شده اید که خودروی شما روشن نمی شود. اما حال چاره چیست. حتما می دانید که این مشکل عمدتا از ناحیه باتری خودرو ناشی می شود و یکی از بهترین راه حل ها عمل باتری به باتری است تا خودرو روشن و باتری مجدد شارژ شود. اما روش صحیح و بدونه آسیب این روش چیست؟

 قبل از اینکه به سراغ روش صحیح برویم باید مطمئن شویم که این مشکل از ناحیه باتری ناشی شده است و نه جای دیگر. پس از اینکه با انجام روش ها و تکنیک های زیر شما کاربران سایت هاو کن یو متوجه شدید که واقعا باتری مشکل شماست، سپس می توانید روش های صحیح را در ادامه برررسی کنید.

مطمئن شوید مشکل از باتری است

دلیل روشن نشدن خودرو و یا استارت خوردن و روشن نشدن چیست؟ اگر با این موضوع آشنا باشید با همان استارت اول مشکل را خودتا کشف خواهید کرد، اگر که نه چراغ های خودرو را روشن کنید، آیا شدت نور آن ها طبیعی است یا ضعیف شده است، اگر که نور آن ها کمی ضعیف شده است و قدرت قبل را ندارند حال شما تقریبا مطمن هستید که مشکل از باتری است ولی اگر اینچنین نیست باتری شما قدرت کافی را دارد و باید پیگیر مشکل در جایی دیگر باشید.

    سویچ را بچرخانید و ببینید که اصلا چراغ های داخلی و داشبورد روشن می شوند یا خیر، حتی در ضعیف ترین باتری ها هم با نور بسیار اندک قادر خواهید بود چراغ ها را ببینید. اگر کلا مطمئن هستید هیچ چراغی روشن نمی شود آنوقت شما کاربران سایت هاو کن یو باید بدانید که احتمالا مشکل از سویچ است.

    آیا هنگام استارت زدن خودرو سعی در روشن شدن دارد و این اتفاق نمی افتد و یا در همان ابتدای استارت زدن سریع قطع می شود؟ اگر در همان ابتدای کار سریع قطع می شود مشکل شما باتری نخواهد بود

حال که مطمئن شدید مشکل از باطری ماشین است شما برای راه اندازی و شارژ باتری نیاز به انجام عمل باتری به باتری کردن خودرو دارید. برای این کار یک خودروی سالم را باید به خودروی خود نزدیک کنید بهترین روش نزدیک کردن از روبه رو است، همچنین می توانید از طرفینی که باتری خودرو ها به یکدیگر نزدیک تر هستند این کار را انجام دهید.

    با دقت قطب های مثبت و منفی هر دو باتری را مشخص کنید. معمولا بر روی سرباتری و یا کنار آن ها مثبت و منفی مشخص شده است.

    بیشتر مواقع قطب مثبت قرمز رنگ است و علامت + بر سرباتری آن مشخص است.

    همچنین به صورت معمول قطب منفی مشکی رنگ است و علامت بر روی آن مشخص است.

حال که باتری ها را تا جای ممکن و البته بدون هر گرونه تماس به یکدیگر نزدیک کردید، حال زمان آن رسیده است که خودرو ها را آماده کنید. برای این کار ابتدا تمام متعلقات برقی همچون فن، بخاری، شارژر ها، رادیو وضبط، فلش، و هر تجهیزات برقی دیگر را در داخل خودرو جدا و یا خاموش کنید. همچنین خود خودرو را هم فعلا خاموش کنید.

    چنانچه خودرو ها با یکدیگر تماس داشته باشند امکان آسیب جدی به قطعات برقی و کامپیوتری هر دو خودرو بسیار بالاست. دقت کنید با یکدیگر ارتباط و یا تماسی نداشته باشند.

با اینکه با رعایت نکات و ایمنی خطر خاصی شما را تهدید نمی کند ولی بهتر است از دستکش ها زخیم هم استفاده کنید.

    حتما چک کنید باتری هیچ گونه ضرب دیدگی و یا شکستگی و نداشته باشد.

    سر باتری را در صورتی که دچار جرم شده است میبایست با یک براش فلزی خوب تمیز کنید تا تماس کامل انجام شود.

شما برای برقرار این ارتباط به دو کابل مخصوص این کار احتیاج دارید همچون باتری ها این دو کابل ها معمولا داری دو رنگ مشکی و قرمز هستند که هنگام کار اشتباه گرفته نشوند. همچنین معمولا دو عدد گیره برای در دهان گرفتن سر باتری ها بر روی هر دو سر کابل ها قرار دارد.

    در طی انجام عمل باتری با باتری باید مطمئن باشید که دو سر قرمز و مشکی هرگز با یکدیگر تماسی برقرار نمی کنند. در صورت برقرار تماس آسیب های جدی به خودرو وارد خواهد آمد.

    کابل قرمز رنگ را به سر مثبت باتری دارای مشکل متصل کنید.

    حال سر دیگر همین کابل قرمز را به سر باتری سالم متصل کنید.

    کابل مشکی را به سر منفی باتری سالم متصل کنید

    سر دیگر کابل مشکی را به قطعه فلزی از خودروی دارای باتری خراب متصل کنید.

    بهتر است این قسمت فلزی قسمتی رنگ نشده باشد که ارتباط برقرار شود این کار را با پیچ و مهره ها و نیز می توانید انجام دهید.

    مراقب باشید اضافی کابل ها اطراف پره های فن و یا نزدیک موتور خودرو نباشد.

خودروی سالم را روشن کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه خودرو کار کند. شما می توانید کمی دور موتور را با گاز دادن بالا ببرید تا انرژی بیشتری منقل شود. با این کار و کار کردن خودرو و برقراری ارتباط طبق روش بالا کم کم باتری خالی شده اقدام به شارژ شدن می کند. خودرو را برای چند دقیقه به همین صورت رها کنید. دقت کنید در این مدت که یک الی دو دقیقه است اتصال به درستی و کامل برقرار باشد.

حال دیگر باتری مشکل دار باید شارژ شده باشد و پس از این چند دقیقه اقدام به استارت زدن باتری خودروی ناسالم بکنید تا خودرو روشن شود. چنانچه روشن نشد کمی تکان دادن و فشار هر یک از کابل ها در سر جای خود و انجام مجدد احتمالا شما را به نتیجه خواهند رساند.

حال که خودرو روشن شدو به نتیجه رسیدید باید به جدا کردن کایل ها اقدام کنید، این کار برعکس مراحل اتصال بود و دقت کنید حین جدا کردن هیچ یک از کابل ها با یکدیگر تماس نداشته باشند.

    ابتدا کابل مشکی را از قسمت فلزی خودرو جدا کنید.

    کابل مشکی را از قسمت منفی باتری سالم جدا کنید

    کابل قرمز را از قطب مثبت باتری سالم جدا کنید

    و در نهایت کابل مشکی را از باتری تازه شارژ شده جدا کنید.

    ساید متعلقات و یا کاور های باتری را مجدد در سر جای خود قرار دهید.

پس از انجام عملیات بهتر است خودروی تازه روشن شده را خاموش نکنید و با کمی فشار دادن پدال گاز روند شارز شدن باتری را سرعت ببخشید. باید این باتری به اندازه کافی شارز شود تا قدرت و توان لازم برای مجدد استارت زدن را در خود داشته باشد.

 

Zohre Habibi بازدید : 54 پنجشنبه 02 آبان 1398 نظرات (0)

 

تشخیص مشکلات  برق الکتریکی خودرو

عصر خودرو- مجموعه شبکه برق خودرو به عنوان یکی از بخش‌های اصلی خودرو، همواره مورد غفلت مالک بوده و البته تمایل زیاد افراد به نصب آپشن‌های الکتریکی، مشکلات فراوانی را برای شبکه برق خودرو و قسمت تغذیه آن ایجاد می‌کند.

 

این سیم‌کشی‌های پر دردسر

سیستم برق هر خودرویی در حالت پایه به‌گونه‌ای طراحی شده که پاسخگوی نیازهای مصرف‌کننده‌های استاندارد نصب شده‌ روی خودرو نظیر تهویه مطبوع، چراغ‌ها، کنترل یونیت‌ها، سیستم صوتی و ... باشد. بنابراین طراحان رشته سیم‌ها را با نمره و طول متناسب با نیازهای شبکه برق خودرو در نظر می‌گیرند. در دسته سیم‌های هر خودرو، انواع متنوعی از رشته سیم‌ها را خواهید یافت که شامل سیم‌های سیگنال، تغذیه، شبکه و اتصال بدنه هستند و هرکدام خصوصیات خاص خود را دارند. سیم‌های تغذیه بنا بر توان مصرفی سیستم مورد نظر، ضخامت‌های متفاوتی می‌توانند داشته باشند. متاسفانه نصب غیر‌اصولی دزدگیر، سیستم‌های صوتی، گرمکن صندلی، کروز کنترل و ... از نوع متفرقه با وصله‌پینه‌کردن سیم‌کشی، می‌تواند مشکلات برقی فراوانی را ایجاد کند خصوصا در خودروهای امروزی که دارای کیلومترها سیم‌کشی و انواع مختلف کنترل یونیت‌ها و سنسورها هستند.

 

برق خودرو ضعیف شده است

ضعف عمومی برق خودرو نشانه‌های مشخصی دارد. لرزش پیشرانه با روشن‌کردن چراغ‌ها، قوی‌تر‌شدن مصرف‌کننده‌ها با روشن‌کردن پیشرانه، کندی شیشه بالابرها، نوسان روشنایی چراغ‌ها با فعال‌شدن یک مصرف‌کننده قوی نظیر راهنما، بالا رفتن عقربه دما بدون آنکه پیشرانه واقعا داغ شده باشد و ... همگی جزو این علائم هستند. این مشکلات به شما هشدار می‌دهند که یا باتری و یا اتصالات آن ضعیف شده است. بنابراین حتما شرایط باتری را از نظر سلامت مورد بررسی قرار دهید. دقت کنید که اتصالات باتری سولفاته نشده ‌و محکم باشند. گاهی ضعف کابل‌های منفی فابریک خودرو موجب می‌شود که ناچار باشید از کابل تقویت کمکی برای اتصال منفی باتری استفاده کنید. کابل جوشکاری گیج صفر ایده‌آل‌ترین گزینه برای تقویت اتصال منفی باتری به بدنه است.

 

خودرو مدام باتری خالی می‌کند

باتری خالی‌کردن خودرو نشانه مستقیم وجود برق‌دزدی در شبکه برق خودرو است. برق‌دزدی یعنی ‌هنگامی که خودرو و تمامی مصرف‌کننده‌های آن خاموش هستند، همچنان شبکه برق خودرو از باتری جریان بکشد. در نظر داشته باشید که در خودروهای امروزی مقدار جزئی مصرف جریان برای حفظ اطلاعات حافظه موقت کنترل یونیت‌ها طبیعی است. یک راه ساده جهت تشخیص برق‌دزدی این است که در هنگام خاموشی کامل خودرو و تمامی مصرف‌کننده‌های آن، اتصال مثبت باتری را قطع کرده و بین قطب مثبت باتری و سرباتری، یک آمپر متر قرار دهیم. در حالت خاموشی مطلق، نباید جریانی از باتری کشیده شود مگر جریان بسیار ناچیزی که کنترل یونیت‌ها در حالت استندبای به آن نیاز دارند. کشیده‌شدن جریان قابل توجه نشانه وجود برق‌دزدی است.

با بیرون‌کشیدن تک‌تک فیوزها می‌توان مداری که عامل برق‌دزدی است را شناسایی کرد. طبیعتا مداری که با بیرون کشیدن فیوز آن، مصرف جریان کاهش ناگهانی پیدا می‌کند، عامل برق‌دزدی خواهد بود که باید از جهت وجود اتصالی یا ایراد سخت‌افزاری مورد بررسی قرار بگیرد. در بیشتر مواقع برق‌دزدی در ناحیه سیستم‌هایی چون قفل مرکزی و دزدگیر، سیستم صوتی و سیستم جرقه‌زنی روی می‌دهد.

از آنجایی که برخی خودروها فاقد فیوز برای سیستم جرقه‌زنی هستند، مشکل برق‌دزدی یا به عبارتی نشت برق را باید از ناحیه وایرها جست‌وجو کرد.

 

فیوز یکی از مدارها به طور دائم می‌پرد

سوختن پی در پی فیوز در بیشتر موارد نشانه وجود اتصالی در مدار است یا نصب مصرف‌کننده بیش از حد قوی. وقتی فیوز یک مدار بلافاصله پس از فعال‌شدن مدار می‌سوزد، سعی نکنید با نصب فیوز آمپر بالاتر مشکل را حل کنید چراکه این کار باعث داغ‌شدن و سوختن دسته سیم خواهد شد و حتی ممکن است آتش‌سوزی به همراه داشته باشد. از آنجایی که اتصالی در طول دسته سیم به‌ندرت رخ می‌دهد، باید به دنبال اتصالی در محل اتصال سوکت، محل انشعاب سیم یا اتصال بدنه‌ها باشید. مثلا ممکن است‌ هنگام نصب هدیونیت سیستم صوتی به صورت اتفاقی تعدادی از رشته سیم‌ها بین یونیت و بدنه داشبورد گیر کرده و له شود و اتصالی به وجود آورد. همین اتفاق در خصوص کاسه چراغ‌های عقب ممکن است رخ دهد. بنابراین به سراغ محل‌هایی بروید که دسته سیم‌ها و اتصالات رها بوده و پتانسیل آسیب‌دیدگی را دارند. در صورت سلامت دسته سیم، باید به نوع مصرف‌کننده‌ای که نصب کرده‌اید و شیوه نصب آن شک کنید.

 

آلترناتور باتری را شارژ نمی‌کند

اگر باطری ماشین سالم باشد، ایراد از جانب خود خودرو و مجموعه آلترناتور است. ممکن است اتصالات شل باشند یا دیودهای آلترناتور سوخته باشد. بسیار پیش می‌آید که چراغ هشدار باتری درون صفحه کیلومتر می‌سوزد و از آنجایی که برق تحریک اولیه آلترناتور نیز از جانب این چراغ و مقاومت آن ارسال می‌شود، کار نکردن آن موجب فعال نشدن آلترناتور و شارژ نشدن باتری خواهد شد.

خرابی زغال‌های داخلی و سیم پیچ‌های آلترناتور، نفوذ آب و بریدن تسمه نیز از جمله دیگر دلایل شارژ نشدن باتری هستند.

Zohre Habibi بازدید : 53 دوشنبه 29 مهر 1398 نظرات (0)

 معرفی باتری‌های لیتیم-یون
باتری وسیله‌ای است که انرژی شیمیایی را به طور مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. در واقع یک باطری ماشین شامل یک یا چند پیل ولتایی (Voltaic Cell) است که بر اثر واکنش‌های شیمیایی اکسید و احیا مولد جریان الکتریسیته هستند. هر پیل ولتایی از دو الکترود تشکیل شده است که بین آن‌ها با الکترولیت پر می شود. الکترولیت محلولی رسانا شامل یون‌ها است. معمولا ترکیبات الکتروفعال درون الکترولیت حل می شوند که می‌توانند با الکترودها واکنش شیمیایی بدهند و انرژی شیمیایی را با انتقال بار در سطح مشترک الکترود-الکترولیت به انرژی الکتریکی تبدیل کنند.
ولتاژ خروجی یک باتری به طور مستقیم با ماهیت شیمیایی واکنش الکتروشیمیایی پیل در ارتباط است. به عنوان مثال در باتری‌های سرب-اسید، واکنش شیمیایی هر پیل 2 ولت جریان را تولید می‌نماید. در باتری‌های لیتیمی واکنش الکتروشیمیایی صورت گرفته ولتاژ تقریبی 3 ولت را تولید می نماید که تولید این ولتاژ یکی از ویژگی‌های مهم این نوع باتری‌ها است. بنابراین با بهره گیری از واکنش های لیتیمی می‌توان با به کارگیری تعداد پیل کمتر به ولتاژ بالاتر دست یافت.

 اجزا باتری‌های لیتیم-یون
به طور کلی هر باتری از 3 بخش اصلی الکترود مثبت، الکترود منفی و الکترولیت تشکیل شده است. در باتری‌های لیتیم-یون، الکترود مثبت یا کاتد از یک ترکیب لیتیم مانند لیتیم کبالت اکسید و الکترود منفی یا آند از کربن ساخته شده و یک لایه جدا کننده در بین آن‌ها قرار دارد. نمایی از یک پیل باتری لیتیمی در شکل 2 نمایش داده شده است. الکترولیت در باتری های لیتیمی نیز از نمک لیتیم دریک حلال آلی ساخته شده است. استفاده از حلال آلی در نقش الکترولیت به دلیل اشتعال زا بودن نیازمند انجام پاره ای از اقدامات ایمنی است. اقدامات ایمنی و همچنین موارد دیگری که برای بهبود عملکرد باتری های لیتیمی به کار گرفته می شوند، مهندسی ساختار الکترولیت را‌ بسیار پیچیده می نماید. الکترولیت در این باتری ها از مجموعه ای از مواد تشکیل شده که هر کدام وظیفه خاص خود را دارند. نقص در عملکرد هر یک از اجزای الکترولیت باعث نقص در عملکرد کل باتری می‌شود. در بخش‌های بعد هر یک از این اجزا به طور کامل شرح داده می‌شوند
علاوه بر موارد بالا، باتری‌های لیتیمی مجهز به مدارهای الکترونیکی محافظ و فیوزهای جهت جلوگیری از عکس شدن قطبیت، اعمال ولتاژ بیش از حد، گرم شدن بیش از حد و موارد ایمنی دیگر هستند.
- عملکرد باتری‌های لیتیم یون
با توجه به موارد ذکر شده در بالا اگر فرض کنیم که یک نمونه از باتری لیتیمی دارای الکترود مثبت لیتیم-کبالت اکسید و الکترود منفی گرافیتی باشد، در فرایند شارژ (Charging) در الکترود مثبت نیم واکنش و در الکترود منفی نیم واکنش:
رخ می‌دهد. در مجموع می‌توان گفت که در فرایند شارژ، لیتیم فلزی موجود در ساختار الکترود مثبت به یون لیتیم تبدیل شده و یون‌های لیتیم موجود در الکترولیت در بین لایه‌‌های کربن (گرافیت) ذخیره می‌شود. چنین فرآیند هایی که در کل شارژ باتری را باعث می شوند، نیازمند صرف انرژی (الکتریکی) هستند. در فرایند تخلیه شارژ (Discharging) عکس واکنش‌های فوق صورت گرفته و انرژی الکتریکی ذخیره شده آزاد می‌شود.
 الکترودهای باتری‏های لیتیم-یون
الکترود مثبت
الکترود های مورد استفاده در باتری های قابل شارژ باید دارای واکنش برگشت‌پذیر، هدایت الکتریکی بالا و واکنش الکتروشیمیایی سریع باشند. همچنین الکترودها باید ساختاری پایدار داشته و در چرخه‌های مختلف شارژ و تخلیه شارژ دستخوش تغییر نشوند.
تحقیقات زیادی برای دستیابی به الکترودی با ویژگی‌های مناسب انجام گرفته و گستره وسیعی از الکترودها طراحی و ساخته شده است. یکی از انواع الکترودهای مورد استفاده لیتیم-کبالت اکسید است. این نوع الکترود به صورت تجاری در دسترس است و باتری‌های ساخته شده با این الکترود دارای ظرفیت مناسب (ظرفیت یک باتری مقداری از الکتریسیته است که باتری می تواند ذخیره کند)، انرژی و توان بالا و طول عمر نسبتا مناسب است.
در ابتدا برای سنتز این ماده از ترکیب کردن اکسیدها و کربنات‌های مناسب و سپس حرارت دادن تا دمای بالای 900 درجه سانتیگراد استفاده می‌شد. در نهایت مواد سنتز شده به یکدیگر سایید شده و پرس می‌شدند که باعث تولید الکترودهایی با ساختار غیریکنواخت می‌گردید. با پیشرفت روش‌های جدید سنتز نانو مواد مانند سل-ژل (Sol-gel) الکترودهای جدید با ذرات همگن و یکنواخت ساخته شده‌اند که عملکردی بسیار مطلوب‌تر دارند. امروزه تحقیقات زیادی برای ساخت نانومواد جدید جهت استفاده در باتری‌های لیتیمی در سراسر دنیا انجام می‌شود که هر روز باتری‌هایی با طول عمر بیشتر و بازده بالاتر تولید می‌شود..
دسته دیگری از مواد که می‌توانند نامزد استفاده به عنوان الکترود مثبت باتری‌های لیتیم یون باشند، نانو لوله‌ها و نانو سیم‌ها در اندازه‌های مختلف هستند. به عنوان مثال نانو لوله اکسید وانادیوم (V2O5) و نانو سیم‌هایی که در‌ بین ساختار لایه‌ای خود پذیرنده لیتیم هستند از این دسته اند. ساختارهایی مانند نانو سیم LiCoO2 و Li(Ni1/2Mn1/2)O2 تهیه شده و به عنوان میزبان بین لایه‌ای در الکترود مثبت باتری‌های لیتیم یون مورد استفاده قرار گرفته است. این دسته از الکترودها قابلیت بسیار خوبی را از جمله افزایش بازده، افزایش قدرت و سرعت نسبت به مواد توده‌ای از خود نشان می دهند.
 الکترود منفی
ترکیبات کربنی می‌تواند ساختارهای متفاوت و در نتیجه خصوصیاتی متفاوت داشته باشند. گرافیت که یکی از متداولترین ساختارهای کربن است، دارای لایه‌های کربنی با هیبرید Sp2 می‌باشد. گرافیت دارای هدایت الکتریکی بالا در درون لایه‌ها می باشد که به دلیل تحرک الکترون‌های π (الکترون های غیر مستقر) می باشد. در مقابل هدایت الکتریکی گرافیت در بین لایه‌ها کم می باشد. این ساختار ویژه کربن در گرافیت باعث می شود که لیتیم بتواند به راحتی در بین لایه‌های آن قرار گیرد و واکنش تبادل الکترون را انجام دهد. شکل 4- ب نمای کلی یک الکترود منفی را نمایش می دهد.

Zohre Habibi بازدید : 50 دوشنبه 29 مهر 1398 نظرات (0)

همه ما از بحران انرژی که جهان با آن مواجه است آگاه هستیم و از این رو شرکت‌های بیشتری در تلاشند تا بیشترین انرژی خورشیدی را استخراج کنند. انرژی خورشیدی پتانسیل نامحدودی دارد و اگر به روش مناسب استفاده شود، ممکن است پاسخگوی بسیاری از مسائل انرژی باشد. به همین دلیل است که باتری‌های خورشیدی متداول شده‌اند و شما می‌توانید شرکت‌های زیادی را پیدا کنید که با این موضوع سر و کار دارند.

پنل‌های خورشیدی بر روی پشت‌بام‌ها در سطح بی‌سابقه‌ای ظاهر شده‌اند و محبوبیت رو به رشد انرژی خورشیدی در حال کاهش قیمت‌ها بوده و صنعت خورشیدی یکی از سریع‌ترین بخش‌های تولید کننده در جهان است. استفاده از پنل‌های خورشیدی یک راه عالی برای بهره‌برداری از یک منبع انرژی پاک و تجدیدپذیر بوده‌است. اما باتری‌های خورشیدی کل صنعت انرژی خورشیدی را متحول کرده است. این باتری های به مالکان پنل های خورشیدی اجازه می‌دهد که درصورت نبود خورشید، خاموشی کمتری داشته باشند و با ذخیره کردن انرژی در طول روز قادر به تامین انرژی در نبود نور خورشید هستند.

وقتی یک باتری خورشیدی را به عنوان بخشی از سیستم خورشیدی نصب می‌کنید، می‌توانید به جای فرستادن آن به شبکه ، برق تولیدی اضافی را در خانه خود ذخیره کنید. اگر پنل‌های خورشیدی شما انرژی بیشتری نسبت به نیاز شما تولید می‌کنند، انرژی اضافی به سمت شارژ باتری می‌رود. بعدا وقتی پانل‌های خورشیدی شما برق تولید نمی‌کنند، می‌توانید انرژی ذخیره‌ شده قبلی خود را در باتری خود برای شب استفاده کنید.

باتری خورشیدی
لذا انرژی خورشیدی که انرژی الکتریکی تولید می‌کند نیاز به منبعی برای ذخیره سازی دارد تا هنگامی که نور خورشید نیست بتوان از انرژی الکتریکی مازادی که در زمان حضور این انرژی نامحدود تولید می شود بهره جست.

باتری های خورشیدی انواع و ولتاژهای مختلفی دارند. با توجه به اینکه چندین نوع سیستم پنل خورشیدی مختلف در بازار وجود دارد.به عنوان مثال بعضی از آن ها به بانک باتری نیاز دارند و برخی دیگر پنل های خورشیدی را به دستگاهی که با انرژی خورشیدی کار می کند، مستقیما وصل کرده اند. اما سیستم هایی که به باتری نیاز دارند یا از باتری خورشیدی استفاده می کنند هم چند نوع مختلف دارند:

سیستم هایی که از باتری های 12 ولتی DC که برای روشنایی استفاده می کنند؛ مثلاً روشنایی برخی از لوازم خانگی و... می باشد یا سیستم های باتری اینورتر که قادر به تبدیل ولتاژ باتری های DC 12، 24 یا 48 ولتی به ولتاژ 120 ولتی AC دارند. این ولتاژ برای روشن نگهداشتن وسایل خانگی مثل اجاق گاز، یخچال، تلویزیون و غیره کاربرد دارد. علاوه براین ها برخی سیستم های انرژی خورشیدی ترکیبی نیز وجود دارند که از چندین قطعه مثل بانک باتری پنل های خورشیدی، آرایه های خورشیدی، ژنراتور و توربین های بادی برای تامین انرژی استفاده می کنند.

بانک های باتری های خورشیدی، برای میزان شارژ و دشارژ مشخصی طراحی می شوند. هنگام استفاده از سیستم بانک باتری باید مطمئن شوید که سایز و کیفیت باتری ها برای ذخیره میزان انرژی موردنیاز شما مناسب هستند.

پس به طور کلی باتری های خورشیدی وقتی مورد استفاده قرار می گیرند که سیستم های خورشیدی به راهی برای ذخیره انرژی خورشید نیاز داشته باشند. برای استفاده از باتری های خورشیدی نیاز به وسایل جانبی دارید. این باتری های انرژی تولید شده توسط خورشید را ذخیره می کنند و پنل های خورشیدی امکان استفاده از آنها را از طریق یک مبدل فراهم می کنند.

باتری‌های خورشیدی با تبدیل انرژیAC تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی شما کار می‌کنند و آن را به عنوان انرژی الکتریکی DC برای استفاده بعدی ذخیره می‌کنند . در برخی موارد، باتری‌های خورشیدی اینورتر خودشان را دارند و تبدیل انرژی یکپارچه می‌شوند. هرچه ظرفیت باتری ها  بالاتر باشد، سیستم خورشیدی بزرگ‌تری می‌تواند آن را شارژ کند .

کاربرد باطری ماشین خورشیدی
با نصب فن‌آوری‌های ذخیره‌سازی انرژی بیشتر مثل باتری‌های خورشیدی، برق مصرفی و اپراتورهای شبکه می‌تواند به راحتی جریان الکتریسیته از منابع تجدیدپذیر را مدیریت کند . در دراز مدت ، این بدان معنی است که منابع انرژی تجدید پذیر بیشتری در ترکیب برق کشور ما از جمله سیستم‌های پنل خورشیدی خانگی اثرگذار خواهد بود. با استفاده از سیستم‌های ذخیره انرژی مثل باتری‌های خورشیدی، مشتریان خورشیدی دیگر نیازی به اتکا به شبکه در شب ندارند.

از فواید استفاده از باتری خورشیدی می توان به استفاده از تمامی انرژی تولیدی توسط پنل های خورشیدی،کاهش هزینه پرداختی برق شبکه، کاهش زمان خاموشی در نبود خورشید، کسب استقلال از شرکت های تولید برق و... اشاره کرد.

باتری‌ها معمولا بین پنل‌ها و اینورتر نصب شده‌اند و انرژی خورشیدی ذخیره می‌شود تا بتوان از آن درشب یا زمانی که تولید انرژی خورشیدی کم است استفاده کرد. هم چنین در مناطقی که دسترسی به برق وجود ندارد نیز این باتری های برای ذخیره انرژی سیستم خورشیدی می تواند نقش بسزایی را ایفا کند

Zohre Habibi بازدید : 62 دوشنبه 22 مهر 1398 نظرات (0)

 

باترى خودرو، برق مورد نياز سيستم الكتريكى خودرو را تأمين مى كند. براى جدا كردن باترى از خودرو، احتياج به دست كش كار، عينك ايمنى و ابزار مورد نياز داريد.

باترى خودرو نقش بسيار حياتى و مهمى در عملكرد خودرو دارد. باترى خودرو باعث مى شود كه زمانى كه شما سوييچ را مى چرخانيد خودرو روشن شود. همچنين برق مورد نياز براى بخش هاى مختلف خودرو زمانى كه خودرو خاموش است را تأمين مى كند. در اكثر موارد لازم نيست كه خيلي به فكر باترى خودرو باشيد، اما در بعضى مواقع احتياج است كه باترى خودرو را از آن جدا كنيد. خوشبختانه اين كار بسيار آسان است و مى توانيد با ابزار اوليه اى كه داريد اين كار را خودتان انجام دهيد.

دو دليل اصلى وجود دارد كه چرا شما بايد باترى خودرو را از آن جدا كنيد: زمانى كه بخواهيد آن را تعويض كنيد و يا اينكه بخواهيد كارآيى آن را چك و بررسى كنيد. در هر صورت، مراحل اوليه يكسان هستند. تنها چيزى كه براى خارج كردن باترى در خودروهاى مختلف با هم فرق دارد مربوط به نوع پايانه هاى باترى است.

با وجود ٥ نوع مختلف ترمينال باترى، ممكن است استفاده از ابراز براى جدا كردن هر نوع ترمينال كمى گيج كننده باشد، هرچند كه روند حذف در اصل براى تمام باترى ها يكسان است. ترمينال هاى مختلف، SAE post، GM side، combination، L و stud مى باشند. در خودروهاى آمريكايى معمولاً از ترمينال هاى SAE post، GM side و يا combination استفاده مى شود، در حالى كه در خودروهاى اروپايى ترمينال ها نوع L هستند و خودروهاى الكتريكى معمولاً داراى ترمينال stud هستند. براى جدا كردن بيشتر انواع باترى، شما احتياج به دو انبردست يا دو تا آچار فرانسه داريد. براى جدا كردن باترى هاى با ترمينال GM side شما احتياج به آچار بكس و چرخ جغجغه داريد

١-آماده شدن و توصيه هاى ايمنى

از آنجايى كه باترى وظيفه ى نگه دارى شارژ را دارد مى تواند باعث ايجاد شوك شود. براى محافظت در هنگام كار كردن با باترى هميشه دستكش كار عايق بپوشيد. هنگام كار با باترى هميشه عينك ايمنى بزنيد چون هميشه اين احتمال وجود دارد كه مايع خورنده ى داخل باترى به بيرون نشت كند. صرف نظر از اينكه خودروى شما داراى چه نوع باترى است، قبل از هرگونه تلاش براى جدا كردن باترى از خودرو، ابتدا خودرو را خاموش كنيد، زيرا مايع خورنده ى داخل باترى قابل اشتعال نيز است. در خودروى روشن به دليل وجود جرقه ممكن است خطرناك باشد. زمانى كه اين نكات ايمنى را رعايت كرديد و ابزار مورد نياز را آماده كرديد، شما آماده هستيد كه باترى را از خودرو جدا كنيد.

در حالى كه روند جدا كردن باترى از خودرو ساده است در ادامه توصيه هايى براى اطمينان از ايمنى كار آمده است:

نكته ١: از گيره براى نگه داشتن كابل ها استفاده كنيد. اين كار باعث مى شود تا هنگام خارج كردن باترى، كابل ها به هم برخورد نكنند. زيرا برخورد كابل ها با هم باعث ايجاد جرقه مى شود و چون محتويات داخل باترى قابل اشتعال است، به همين دليل خطرناك است.

نكته ٢: شما مى تواند قسمت مثبت كابل باطرى ماشین را با يك پارچه بپوشانيد. اين كار باعث مى شود تا همگام خارج كردن باترى فلزها با هم تماس نداشته باشند در نتيجه از خود شما و سيستم الكتريكى خودروى شما حفاظت مى شود.

نكته ٣: در آوردن زيورآلات. قبل از خارج كردن باترى هرگونه زيور آلات خود را در بياوريد. زيورآلات فلزى مانند گردن بند، ساعت و دستبند ممكن است به طور اتفاقى با باترى تماس پيدا كنند و ايجاد شوك كنند.

نكته ٤: در محيطى با تهويه مناسب كار كنيد. براى خارج كردن باترى به دليل قرار گرفتن در معرض گازهاى مضر بهتر است در يك فضاى باز و يا يك گاراژ با تهويه مناسب اين كار را انجام دهيد.

نكته ٥: اگر ترمينال ها ذوب شده اند از ابزار مناسب استفاده كنيد. براى اين كار ممكن است احتياج باشد كه شما از ابزار خاصى استفاده كنيد كه در اكثر فروشگاه هاى قطعات خودرو در دسترس است.

٢- استاندارهاى خارج كردن باترى(همه ى ترمينال ها به جز GM side)

وسايل مورد نياز:

١- دستكش كار عايق

٢-عينك محافظ

٣- دو انبر دست يا دو آچار فرانسه

مرحله يك: ترمينال منفى را پيدا كنيد. ترمينال منفى معمولاً داراى يك كاور پلاستيكى مشكى است، در غير اين صورت يك علامت منفى در اطراف ترمينال وجود دارد.

مرحله دو: با يك آچار و يا انبردست ترمينال منفى را نگه داريد.

مرحله سه: مهره را باز كنيد و كابل را خارج كنيد. از انبردست يا آچار دوم براى باز كردن مهره استفاده كنيد. كابل منفى را در يك جاي امن و دور از باطرى ماشین نگه داريد.

مرحله چهار: همين كار را براى كابل مثبت نيز انجام دهيد. مراقب باشيد كه دو كابل مثبت و منفى نبايد با هم برخورد كنند. همچنين بايد مراقب باشيد كه كابل مثبت با قسمت هاى فلزى برخورد نكند. زيرا جريان باقى مانده در اين كابل مى تواند به اجزاى الكتريكى خودرو آسيب برساند.

مرحله پنج: اگر باترى به خودرو پيچ شده است، به كمك انبردست يا آچار پيچ و مهره ها را باز كنيد.

مرحله شش: بيرون كشيدن باترى. باترى را به صورت مستقيم بالا بياوريد تا از محل قرارگيرى اش خارج شود. در نظر بگيريد كه يك باترى مى تواند تا ٤٠ پوند وزرن داشته باشد.

٣- خارج كردن باترى با تومينال GM post

وسايل مورد نياز:

١- دستكش عايق

٢- چرخ جغجغه(در صورت نياز)

٣-انبردست يا آچار فرانسه

٤-عينك محافظ

٥-آچار بكس

مرحله يك: شناسايى ترمينال ها. ابتدا تشخيص دهيد كدام ترمينال مثبت و كدام منفى است، با استفاده از رنگ( ترمينال منفى مشكى و ترمينال مثبت قرمز است.) و يا با استفاده از علامت اطراف ترمينال ها.

مرحله دو: سرى با انداره ى مناسب را پيدا كنيد. اگرچه اندازه ى بيشتر ترمينال هاى GM post ٣/٨اينچ است، اما ممكن است در بعضى مواقع اين اندازه متفاوت باشد. اگر سرى به صورت مناسب چسبيده است، اندازه ى آن درست است. در غير اين صورت، از مجموعه سرى ها اندازه هاى ديگر را تست كنيد تا سرى مناسب را پيدا كنيد.

مرحله سه: سرى مناسب را به چرخ جغجغه اى وصل كنيد.

مرحله چهار: مهره را باز كنيد. با يك چرخش در خلاف جهت عقربه مهره را باز كنيد. همين كار را براى ترمينال مثبت نيز تكرار كنيد و مطمئن شويد كابل مثبت با قسمت فلزى از خودرو در تماس نباشد.

مرحله پنج: باترى را خارج كنيد.

اگر براى خارج كردن باترى خودرو با كمك احتياج داشتيد به يك باتری کار یا تعمیرگاه مراجعه كنيد.

Zohre Habibi بازدید : 67 یکشنبه 21 مهر 1398 نظرات (0)

 

خودروی برقی یا خودروی الکتریکی (به انگلیسی: Electric vehicle) به خودرویی گفته می‌شود که از باتری ‌های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌کند.

اولین خودروهای برقی عملی در دهه ۱۸۸۰ معرفی شدند.تولید این‌گونه خودروها با تولید انبوه خودروهای موتور احتراقی ارزان‌، دچار افت شدید گردید. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی با وقوع بحران انرژی مجدداً خودروی برقی مورد توجه قرار گرفت ولی این علاقه‌مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی نشد.

از سال ۲۰۰۸ میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باطری ماشین ‌ها، نگرانی‌ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گازهای گلخانه‌ایانقلابی اساسی در تولید خودروهای برقی صورت گرفته‌است.

از مزایای خودروی برقی نسبت به خودروی احتراقی می‌توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای محلیکاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش وابستگی به نفت اشاره کرد.تعداد زیادی از کشورها و دولت‌های مربوطه به منظور ترویج و گسترش بازار خودروهای برقی از انگیزاننده‌های دولتی برای خودروهای برقی استفاده می‌کنند.

در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی، خودروهای برقی کم صداتر هستند و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند.

شارژ خودروهای برقی علاوه بر اینکه در ایستگاه‌های شارژ بین راهی امکان‌پذیر است می‌توان شارژرهای مخصوص را در خانه‌ها نیز نصب کرد.موفق‌ترین خودروهای برقی تاریخ که نیسان لیف و تسلا مدل اس هستند توسط سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا رده‌بندی شده که به ترتیب قادر به طی مسافت ۲۴۳ کیلومتر و ۶۰۰ کیلومتر هستند.

باطریماشین ، قابل شارژی که ذخیره‌سازی برق را در خودرو امکان‌پذیر کند در سال ۱۸۵۹ میلادی و توسط یک فیزیکدان فرانسوی به نام گاستون پلانته اختراع شد. این باتری‌های باتری سربی-اسیدی نام گرفتند.

اولین خودروی برقی را توماس پارکر یک مهندس اهل لندن در سال ۱۸۸۴ میلادی ساخت. پارکر که نگران آلودگی شهر لندن و نیز علاقه‌مند به ساخت خودروهای با مصرف کارآمدتر سوخت بود در نهایت توانست یک خودروی برقی قابل استفاده تولید کند.

دوره طلایی

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی خودروی برقی به واسطه ترجیح استفاده از انرژی الکتریکی به عنوان نیروی محرکه و عملکرد بهتر، پرطرفدار بود. در سال ۱۹۰۰ میلادی، ۴۰٪ خودروها در آمریکا با بخار، ۳۸٪ با برق و ۲۲٪ با بنزین کار می‌کردند.

اصطلاح‌شناسی

خودروی برقی (به انگلیسی: Electric car) نوعی وسیله نقلیه برقی (به انگلیسی: Electric vehicle (EV)) است. از عبارت «وسیله نقلیه برقی» برای وسایل نقلیه ای استفاده می‌شود که نیروی پیشرانه خود را از برق تأمین می‌کند در حالیکه عبارت «خودروی برقی» فقط برای خودروهایی استفاده می‌شود که توانایی و امکان حرکت در بزرگراه را داشته باشد.

خودروی برقی که از سلول خورشیدی برای تأمین برق خود استفاده می‌کند خودروی خورشیدی و خودرویی که برای تأمین برق از ژنراتور بنزینی استفاده می‌کند خودروی هیبریدی نامیده می‌شود. خودرویی که فقط از باتری همراه برای تأمین برق مورد نیاز خود استفاده می‌کند خودروی تمام-برقی نامیده می‌شود. معمولاً منظور از خودروی برقی، خودروی تمام-برقی است.

ساختار

قوای محرک یک وسیله نقلیه الکتریکی شامل سه زیر مجموعه اصلی است: نیرو محرکه الکتریکی، منبع انرژی و کمک دهنده که این سه زیر مجموعه، خود دارای زیر مجموعه‌هایی هستند که در شکل به‌طور کامل نمایش داده شده‌اند.

بسته به ورودی‌هایی که از طریق پدال‌های گاز و ترمز اعمال می‌شوند، کنترل‌کننده وسیله نقلیه سیگنال کنترل مناسبی را به مبدل الکترونیکی قدرت ارسال می‌کند که وظیفه مبدل الکترونیکی قدرت، تنظیم توان جاری شده بین موتور الکتریکی و منبع انرژی می‌باشد. جریان توان برگشت، به دلیل احیای ترمز وسیله نقلیه الکتریکی رخ می‌دهد. این انرژی بازیافت شده می‌تواند در منبع انرژی ذخیره شود زیرا منبع انرژی قابلیت پذیرش این انرژی را دارد. اکثر باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی همچون ابرخازن‌ها و فلای‌ویل‌ها، به آسانی توانایی پذیرش انرژی بازیافت شده را دارند. واحد مدیریت انرژی با کنترل‌کننده وسیله نقلیه همکاری می‌کند تا احیای ترمز و انرژی بدست آمده از طریق آن را کنترل کند. این بخش همچنین با واحد سوخت‌گیری در ارتباط است تا آن را کنترل کند و میزان قابلیت استفاده از منبع انرژی را به تصویر بکشد. منبع توان کمکی، توان مورد نیاز با سطوح ولتاژهای مختلف را برای همه بخش‌های کمکی وسیله نقلیه الکتریکی تأمین می‌کند، مخصوصاً برای واحدهای کنترل‌کننده شرایط هوا و توان فرمان.

تعداد صفحات : 23

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
  • بدنسازی بانوان پونک
  • باشگاه بانوان پونک
  • ایروبیک بانوان پونک
  • فیتنس بانوان پونک
  • امداد هیوندای
  • تعمیر تویوتا
  • امداد خودورو هیوندا
  • تعمیر هیوندا
  • امداد خودرو کیا
  • بهترین تعمیرگاه کیا
  • امداد تویوتا
  • خرید کرکره برقی
  • اقامت ترکیه
  • بررسی باطری های ماشین های ایرانی
  • بررسی مشکلات برقی خودرو
  • تسلا در تولید باتری های خودرو برقی
  • طریقه باتری به باتری کردن خودرو
  • افزایش باتری های لیتیوم یونی
  • تویوتا و خودرو های برقی
  • عمر باتری های خودرو برقی
  • افزایش ظرفیت باتری های bmw
  • باتری گرافینی
  • باتری دوچرخه برقی
  • سریع ترین سارژرهای جهان
  • باتری اتمی با عمر صد سال
  • باتری های ابی
  • خودرو های دیزلی یا بنزینی
  • انواع مدل های مرسدس بنز
  • تاریخچه bmw
  • نگهداری باطری ماشین در تابستان
  • نگه داری باطری ماشین در زمستان
  • باتری مبتنی بر روده انسان
  • باطری حالت جامد
  • ساختار باطری ماشین
  • سولفاته شدن باطری ماشین
  • روغن سوزی موتور ماشین
  • علت کاهش راندمان خودرو
  • استارت زدن و طول عمر خودرو
  • بررسی علل لرزش خودرو
  • علل خرابی کلاچ خودرو
  • ترمز خودرو و مشکلات احتمالی
  • درباره باتری کار
  • باتری پراید
  • باتری 206 وSD
  • باتری پژو 405
  • باتری پژو روا
  • باتری پژو پرشیا
  • باتری سمند
  • باطری ماشین تندر90
  • باتری تیبا
  • باتری مگان
  • باطری ماشین زانتیا
  • فناوری بااک چین و خودرو های برقی
  • اکسل خودرو چیست
  • فرق ترمز دیسکی و کاسه ای
  • باطری ماشین ریو
  • سیستم برقی خودرو
  • مزایای وجود فیوز در خودرو
  • تولید خودرو های برقی در ایران
  • شارژر باطری ماشین
  • تعریف باتری و انواع ان
  • درباره باتری بیشتر بدانیم
  • اثرات مخرب زیست محیطی باتری
  • تاریخچه پیدایش باتری
  • فناوری جدید باتری توشیبا
  • راهنمای خرید باطری ماشین بخش اول
  • راهنمای خرید باطری ماشین بخش دوم
  • راهنمای خرید باطری ماشین بخش سوم
  • نشانی خرابی دینام
  • دلایل ترکاندن باطری ماشین
  • زمان تعویص باطری ماشین
  • تست باطری ماشین
  • باطری ماشین رانا
  • باطری ماشین برلیانس
  • باطری ماشبن جک
  • باطری ماشین لیفان
  • باطری ماشین سانتافه
  • باطریماشین توسان
  • باطری ماشین اسپورتیج
  • بهترین باطری ماشین
  • درباره شمع خودرو چه می دانید
  • باطری ماشین با فناوری پریمیوم
  • کوئل خودرو
  • راهنمای فیوز خودرو
  • تعویض باتری ماشین
  • فروش باطری ماشین
  • بهترین باطری ماشین
  • بهترین باتری ماشین
  • باتری سوزوکی
  • خرید باتری ماشین
  • باتری اوربیتال
  • باطری ماشین پراید
  • قیمت روز خودروی شما
  • دانلود سریال جدید
  • آخرین مطالب ارسال شده
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 226
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 9
  • بازدید امروز : 42
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 114
  • بازدید ماه : 403
  • بازدید سال : 4,811
  • بازدید کلی : 17,552